Bedre modelleringskompetencer i folkeskolen

Lektor Claus Auning fra UC SYD har netop taget hul på arbejdet med en ph.d.-afhandling om folkeskoleelevers modelleringskompetencer. Afhandlingens fokus er tværfagligt og ligger i naturfag og matematik.

Initiativet med en fælles prøve i naturfag skaber udfordringer for naturfagslærere, da de skal udvikle en undervisning, hvor eleverne får mulighed for at udvikle og opnå fællesfaglige kompetencemål. Claus Auning vil undersøge, om elevernes modelleringskompetence kan udvikles og styrkes ved et tværfagligt samarbejde mellem naturfag og matematik ved brug af en IBSME-tilgang (Inquiry-Based Science and Mathematics Education). Og på hvilke måder eleverne kan involveres i vurdering og bedømmelse af deres modelleringskompetence med henblik på den naturfaglige prøve i folkeskolen.