Om os

Hvem står bag?

I denne første fase af Universitetsskolen deltager:

  • Aabenraa Kommune – og Lyreskovskolen
  • Esbjerg Kommune – og Bohrskolen
  • Kolding Kommune – og Vonsild Skole
  • UC SYD’s læreruddannelse
  • UC SYD’s forskningsafdeling

Samarbejdet vil kunne udvides til andre kommuner og andre fag. Universitetsskolen er integreret i skolens normale dagligdag og begyndte i januar-februar 2017.

Hvem er vi hver især?

Lyreskovskolen er en nyopført skole i Bov ved Padborg. Skolen er bygget til 800
elever og er en samling af tre tidligere skoler i kommunen.
På Lyreskovskolen vælger vi at udnytte chancen for at tænke skolen forfra. På flere
punkter giver skolen nye muligheder for læring, fællesskab og tryghed. Læs mere i vores folder.

Bohrskolen prioriteres et godt og fagligt læringsmiljø. Vi tilbyder inspirerende og forskelligartede faciliteter så vores elever får de bedste muligheder for at opbygge ny viden. Vi påtager os, i samarbejde med forældrene, ansvaret for at give børn og unge lyst til at lære og gøre dem klar til livet. Bohrskolen har ca. 2150 elever fordelt på afdelingerne Vita, Fourfeldt og Ådal. Læs mere på vores hjemmeside.

Ved Vonsild Skole mener vi, at elevernes alsidige menneskelige udvikling er en forudsætning for en god faglig udvikling. Derfor lægger vi vægt på den musiske/kreative udvikling af børnene både før og efter skolestart, udviklingen af sociale og faglige kompetencer i klasserne og hos den enkelte elev, samt opbygningen af en gensidig forståelse mellem skole og hjem. Vi har ca. 420 elever. Læs mere på vores hjemmeside.

UC SYD er Sydjyllands professionshøjskole. Vi forsker i, hvordan hverdagen i Danmarks børnehaver, skoler og sygehuse er, og hvordan den kan blive bedre. Vi hjælper også med at få det til at ske gennem udviklingsprojekter sammen med praksis. Vi uddanner professionsbachelorer inden for sundhed, pædagogik, samfundsfag og kommunikation. Læs mere i vores digitale folder eller på ucsyd.dk.

Internationale partnere

NTNU står for Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, og de driver et tilsvarende universitetsskole-projekt i Trondheim. Læs om NTNU’s universitetsskoler.

Pädagogische Hochschule Weingarten tilbyder bl.a. lærerstuderende den innovative praktikform “Studierende machen Schule“.

Kontakt os

Har du spørgsmål om Universitetsskolen helt overordnet, kan du skrive til institutchef på UC SYD, Lars Breinholt Søndergaard, lbso@ucsyd.dk eller projektkoordinator på UC SYD, Dorthe Carlsen, dcar@ucsyd.dk eller konsulent Ove Outzen, oout@ucsyd.dk.

Du kan også rette spørgsmål direkte til de involverede folkeskoler:

Lyreskovskolen: Lyreskovskolen@aabenraa.dk | 7376 8420
Bohrskolen: bohrskolen@esbjergkommune.dk | 7616 5960
Vonsild Skole: vosskole@kolding.dk | 7979 7970

UC-SYD_BLACK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close